Да дадеш половината от себе си

17.12.2020 / Новини

Всички познаваме вълнението около Черния петък – големите намаления, първите Коледни трепети, купуването на подаръци. Често те са съпроводени и от прибързани покупки на продукти, които имаме в изобилие или не са ни толкова нужни. Но ниската цена ни е впечатлила дотолкова, че просто сме сложили нещо набързо в количката си.

Този Черен петък обаче не е като предишните, защото тази година не е като никоя друга. Знаете какви са наредбите, ситуацията и подтиснатата обстановка. Все още искаме да зарадваме близките си с подарък или имаме потребности от определен тип стока, но не ни се харчи безразборно, без умисъл и посока, защото емпатията измести пренасищането.

Като всеки бизнес и ние започнахме с обсъждането на идеи няколко седмици преди Черния петък. Зад всеки бранд стоят хора, а зад хората стоят емоции, страхове и съпричастност. Без въобще да влизаме в темата за намаления, се роди идеята ни да дарим 50% от печалбата си на всички модели от периода – 26.11.2020 до 29.11.2020 на “Национален център по трансфузионна хематология” за закупуването на медицинска екипировка. 

Защо избрахме именно тях? – Наистина е трудно да избереш болница, предвид ситуацията и високата необходимост, но Кръвният център е място, което целият ни екип чувства много присърце, тъй като повечето от нас даряват кръв регулярно, познават хората там, които въпреки трудностите, винаги дружелюбно инструктират всеки кръводарител и винаги се отзовават на въпрос или молба.

Другата причина, която е по-важна е, че от началото на пандемията кръводарителите са намалели наполовина. Затова бихме искали да апелираме да подкрепите Центъра, като дарите кръв или реконвалесцентна плазма COVID – 19, ако сте преминали през вируса. Повече информация как да го направите можете да намерите тук.

С тази кампания, искаме да насочим вниманието към този проблем, защото смъртта не се изчерпва само с COVID-19, а даренията не се ограничават само до финансова подкрепа.

Та, така … този Черен петък се превърна в ден за размисъл, който ни доведе до въпроса – Какъв е смисълът да правим нещо, ако го правим само за себе си?

Ключови думи към статията:

(0) Коментара
Бъди пръв и напиши своя коментар 😉

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *